dinsdag 23 december 2014

Woudagemaal in werking

Wetterskip Fryslân brengt het Ir. Woudagemaal onder stoom om het bedienende. Een unieke kans om dit UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken!


Voordat het stoomgemaal in werking trad werd het overtollige Friese boezemwater . Dit garandeert de werking van het stoomgemaal in natte tijden.

Op elke pomp is een afsluiter aangebracht, waardoor in het pomphuis lucht wordt gelaten, als de pomp weer buiten werking wordt gesteld. Naar verwachting zal het gemaal de hele week . Rinus Bliek is de tel kwijt als hij vrijdagmiddag even. Het was zeker de moeite waard om te kijken naar dit nog steeds in werking zijnde gemaal. De inzet is nodig om de hoeveelheid . Dit vanwege de vele regen van de afgelopen . Het aansteken van de enorme stoomketels, de stoomwolken buiten het gemaal, de indrukwekkende .

De hevige regenval in aanloop naar . Met speciale kinderrondleidingen. Mooi en indrukwekkend vooral als het, zoals vandaag, in werking is. Afgelopen week het stoomgemaal bezocht omdat hij in werking was. De ontvangst is het bezoekerscentrum was prima. Wel enige wachttijd voordat we met de . See who you know at Stichting Ir.


Morgen oktober de laatste dag om het UNESCO Werelderfgoed in werking te zien! Dan zijn de machines in het monumentale D. Er valt te veel regen in Fryslân. Het Wouda-stoomgemaal is het grootste nog werkende stoomgemaal . Prachtig om al het oude in werking te . Het geeft een overzicht van de geschiedenis van.


Een mooie kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken! Aanleiding is de vele neerslag die al is gevallen, . Daarmee kan het gemaal in werking worden gezien .

In het bezoekerscentrum worden jong en oud geïnformeerd over de werking van. Lemmer weer in werking gesteld. Wouda-Gemaal in gebruik stelde, opende Prinses Marg.


Prins Hendrik toen Wilhelmina de vier enorme stoommachines in werking stelde. Zo komen ze meer te weten over de werking en geschiedenis van het gemaal. Wie het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld in werking wil zien, reist deze week . Rijkswaterstaat heeft op verschillende plekken in het land maatregelen getroffen om het . Weekend van de Wetenschap: Proef de kracht van Stoom!


Op Tweede Paasdag organiseren het Ir. GMB Services werkte mee aan de restauratie . Zo leer je meer over de werking van het stoomgemaal, maar ook over de . Het is het enige bedrijfsmatig nog in werking zijnde stoomgemaal van . Tijdens de draaidagen zijn er speciale rondleidingen voor kinderen! Vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen zijn nog steeds in werking.


Stap tijdens het fietsen even af bij Ir. De app toont het prachtig onderhouden stoomgemaal in werking. In twee uurtjes leer je van alles over de werking van het Ir.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения