zondag 11 februari 2018

Tuinafval verbranden

Verbranden van afval in open lucht is streng verboden, snoeiafval is ook niet. Bij het verbranden van hout komen fijnstof en andere schadelijke stoffen vrij, zoals. Mag je tuinafval in je tuin verbranden als je buitenaf woont?


Ik heb een grote tuin waar veel snoeihout en gras vanaf komt. Deze past niet allemaal in mijn .

Het uiteindelijke resultaat na verbranding van tuinafval is as wat rijk aan kalium en magnesium is. Afval verbranden in de tuin is verboden. Het is ongezond en slecht voor de luchtkwaliteit. Maar ook het stoken van snoeihout of plantenresten . Niet alleen snoeihout verdwijnt in de vuurkorven ook al het afval gaat er zonder probleem in.


Zie als extra voorbeeld uitzending 1VanDaaG (klik op plaatje) Hier . De Vlaamse milieuwetgeving (Vlarem) is duidelijk: afval verbranden in open lucht is voor iedereen verboden. Het verbod geldt niet alleen voor het verbranden .

Wie een houtkachel of allesbrander heeft, maakt er ongetwijfeld dankbaar gebruik van om er zijn huis mee te verwarmen. Maar liefst van de dioxine-uitstoot wordt veroorzaakt door vuurtjes in de tuin. ELST - Een bewoner van de Sint Maartenstraat in het centrum van Elst heeft zondag een boete gekregen omdat hij een klein hoopje afval. Heel wat mensen verbranden nog steeds zelf hun tuinafval , bijvoorbeeld in een ton of op een hoopje in de tuin. Ook heel wat land- en tuinbouwers geven nog . Korte vraag: hoe zit het nu met de wetgeving i. Indien nee, wat zijn de sancties . Er is een angstwekkend hoge dioxine-uitstoot bij het verbranden van hout- en plasticafval.


Een vuurtje stoken is gauw gebeurd. Iedereen heeft wel eens wat rest- of tuinafval waar men niet goed raad mee weet. Dat zelf verbranden in een ton of gewoon . Heeft u vragen over het doen van een aanvraag ontheffing verbranden snoeihout ? Neem dan contact op via de afvalinformatielijn op werkdagen tussen 9. Nog steeds stoken heel wat mensen hun afval zelf op, bijvoorbeeld in een ton in de tuin. Dit is nochtans ten strengste verboden.


Vuur stoken, snoeihout verbranden. Dan moet u toestemming (ontheffing) vragen aan de .

Lees hier in welke gevallen de Gemeente Houten ontheffing verleend voor het verbranden van afval. Verbranding van groenafval, snoeiafval en maaisel mag niet zonder vergunning. Wie afval opstookt, zorgt ook voor geurhinder en neerslag van roet en stukjes half verbrand afval. Zelf afval verbranden : de slechtste oplossing.


Dit verbod geldt dus ook voor het verbranden . U mag niet zomaar vuur stoken in de open lucht (zoals bijvoorbeeld een paasvuur, vreugdevuur of hout of groenafval verbranden ). De gemeente kan u ontheffing verlenen voor het verbranden van gerooid- en gesnoeid hout . In tegenstelling tot wat men wel eens denkt gelden er strikte spelregels rond het verbranden van tuinafval in de open lucht. Wilt u graag uw eigen tuinafval verbranden ? Met een verbrandingsoven van Tuinexpress. Er zijn voor alle afvalfracties milieuverantwoorde oplossingen.


In een verbrandingsoven kunt u uw eigen. En toch zijn er nog mensen die een deel van hun afval .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения