donderdag 8 januari 2015

Korter douchen

Voor het milieu ben je goed bezig als je korter doucht. Als jij maat weet te houden onder de douche help je het klimaat. Muziek is misschien wel de leukste manier om korter te douchen. Korter douchen doe je voor het milieu.


Het warm maken van je douchewater kost namelijk veel energie. Warm water belast het milieu keer meer dan koud .

Wordt er bij jou in huis te vaak en te lang gedoucht? Voer dan een trucje uit dat je kinderen en jezelf uitdaagt om korter te douchen en zo water, gas, geld en het . Nederlanders douchen gemiddeld minuten. Wegens de aanhoudende droogte roepen drinkwaterbedrijven hun klanten op om zuinig om te gaan met drinkwater. Interview Lilian MarijnissenDe discussie over klimaatmaatregelen en alternatieven voor gas dreigt . Watertekort dreigt: Iedereen korter douchen.


PROVINCIE UTRECHT - Door de talloze zonnige dagen . De kraan dicht bij het tandenpoetsen en korter douchen : daar denken de meeste mensen aan bij zuinig watergebruik. Stap elke keer als je gaat douchen minuut eerder onder de douche uit.

Dan bespaar je per keer maar liefst zeven liter water. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal maakt zich zorgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jongeren in de leeftijd van tot jaar te lang . Ondernemersorganisatie UNETO-VNI rekende uit . Waarschijnlijk vinden je ouders het minder relaxed dat je iedere dag een half uur. Dat energiebesparing een intiem onderwerp kan zijn, blijkt wel bij het bezoek van energiecoach Erik van de Brink aan de woning van Karin . Ok, je kon er water mee besparen door de timer te zetten om korter te douchen , maar de levensduur van deze apparaatjes bleek niet erg lang . Als iedereen minuten korter gaat douchen kan dat een gezin van personen ongeveer 2euro per jaar . Het loont dus in bijna alle gevallen om zuiniger te gaan douchen. Ga korter douchen , is de oproep die water- en energiebedrijven en milieuorganisaties doen naar aanleiding van de eerste Nationale . Een hulpmiddel voor het korter douchen kan een douchetimer zijn.


Mocht het bovenstaande nou echt ondraaglijk voor je zijn, douche dan gewoon wat korter en minder warm. En verder: niet in ba korter douchen , maar natuurlijk wel blijven drinken. Drinkwaterbedrijf: stop met sproeien in de tuin met deze droogte. Namens de drinkwatersector is Vewin toegetreden als partner van het programma WaterSpaarders van de Missing Chapter Foundation. Directe feedback voor langdurige gedragsverandering.


Maar korter douchen is niet de oplossing Jesse Klaver! En niet iedereen kan een elektrische auto kopen. Goed als mensen dat doen, maar .

De koelkast op de juiste temperatuur zetten, gordijnen inkorten, tochtstrips en brievenbusborstels plaatsen, korter douchen en de verwarming lager zetten. En het zou komisch zijn als het niet zo tragisch zou zijn. Je zou denken dat korter douchen , of je afwasmachine efficiënter gebruiken, goed is voor het milieu. Maar het is nog beter om te kijken naar de . Na slechts twee minuten onder de douche vandaan moeten stappen, is niet ideaal.


Het warme water voelt lekker aan op de hui de haren met . Op donderdag september is het Nationale Waterspaardersdag. Ook financieel is korter douchen aantrekkelijk. Als je vanochtend voor school hebt gedoucht, dan had dat waarschijnlijk best wat korter gekund. Dat is een boodschap van een nieuwe . In Johannes ontmoet Jezus rond het middaguur bij een bron een Samaritaanse vrouw die daar komt om water te putten.


Lekker douchen en toch besparen. Door zuinig te douchen gebruikt u minder energie en minder water. De eenvoudigste manier om warm water te besparen is korter douchen.


Eén minuut korter douchen levert veel op. Maar zet jij een wekker als je gaat douchen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения