vrijdag 11 mei 2018

Aardgas rijden

Er is weer meer belangstelling voor het rijden op aardgas en LPG. Maar wat is precies het verschil? Rijden op aardgas Stel, u koopt een nieuwe auto. Kiest u dan voor benzine of diesel?


Jawel, de keuze is vandaag veel ruimer dan.

We zien steeds meer voertuigen op aardgas. Zo rijden er al veel bussen in Nederland op de brandstof. En in andere landen wordt ook steeds . Heb je een vraag of wil je meepraten over je aardgaswagen? Vandaag rijden er wereldwijd meer dan twintig miljoen voertuigen rond op aardgas.


Met dit gas (CNG – compressed natural gas) verwarmen we ook onze . Ontdek alle voordelen voor gezinswagens en bedrijfsvoertuigen op ngva.

Voer uw type wagen en uw jaarlijks aantal kilometer in. U ziet meteen hoeveel u bespaart met een wagen op aardgas. In tegenstelling tot deze brandstoffen tankt u CNG aardgas per kilogram in . In Nederland is ook de energiebelasting op aardgas als brandstof lager dan de accijns op diesel of benzine.


Om het rijden op aardgas te promoten betalen . Samengeperst aardgas voor voertuigen (CNG) is momenteel goedkoper dan diesel,. ORES premie voor een voertuig op aardgas. Ook in ons land wordt kritisch gekeken naar rijden op diesel in binnensteden Dat maakt het extreem schone alternatief aardgas voor . Dit in tegenstelling tot rijden op lpg of diesel, wat wel meer wegenbelasting kost. En, zegt Siewers, aardgas is schoner, minder CO2-uitstoot en . Rapportage Tell a vision over CNG met Maarten Van Houdenhove van DATS 24.


Voordelen van het rijden op aardgas bij zwaar transport. Het afgelopen jaar is er vanuit de sector voor zwaar transport een toenemende belangstelling voor . CNG is aardgas (voornamelijk methaan) onder hoge druk, 2bar. Met groen gas komt betaalbaar CO2-neutraal rijden binnen handbereik.


Om maar meteen met de deur in huis te vallen.

Ja, het kan echt dat een auto op aardgas rijdt ! DATS maakt al jaren de weg vrij voor rijden op aardgas of CNG in België. CNG is de schoonste en goedkoopste fossiele brandstof van het moment. Ook de uitstoot van koolmonoxide wordt met meer dan verminder er is geen uitstoot van kankerverwek- kende stoffen, geen uitstoot van.


Ook hier snapte ik het niet en eens nagevraagd bij mijn inbouwer. Het rijden op CNG of lpg maakt nauwelijks . Overschakelen naar bedrijfswagens op aardgas ? Tuinbedrijf Eco-Design uit Blaasveld getuigt over haar ervaringen met rijden op aardgas. Hij zoekt steeds naar de meest duurzame oplossing. Hij wil een alternatief voor benzine en diesel.


Koken doe je op aardgas en rijden op benzine of diesel, zo denken de meeste mensen. LPG is sinds jaar en dag een begrip bij tankstations, . Bij ons rijdt de Opel Zafira op aardgas , ook de Opel Combo biedt modellen op aardgas. Het is voordelig, milieuvriendelijk en Nederland produceert de brandstof zelf. Dus waarom rijdt vrijwel niemand hier op aardgas ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения