vrijdag 10 maart 2017

Ons water

Schoon, veilig en voldoende water is niet zo vanzelfsprekend als we vaak denken. We zullen meer moeten investeren om ons water veilig en schoon te houden. Kijk welke evenementen je bij jou in de buurt kunt bezoeken.


Wat doen we als het zo hard regent ? Onze dijken beschermen ons tegen een overstroming, maar het kan een keer misgaan… Weet jij hoe hoog het water bij jou in de buurt komt?

Deze meerjarige publiekscommunicatie biedt mensen op postcodeniveau informatie op momenten . Lees meer over ons drinkwater , afvalwater, oppervlaktewater en onze dijken. Maar ook over het Drinkwatermuseum en Waterfanaten voor scholen. Is schoon, veilig en voldoende water wel zo vanzelfsprekend?


Hier kun je lezen hoe het staat met de uitvoering van ons waterbeleid. Veel voorkomende vragen worden beantwoor en je kan doorklikken naar . Hou ons water gezond - spoel geen medicijnresten door.

Water is onze vriend en onze vijand. We doen deze keer mee met twee activiteiten. De eerste activiteit is een speciale . Nederland is een echt waterland. Het thema dit voorjaar is schoon en . Ontdek deze week in het najaar alles over waterveiligheid en wateroverlast bij werelderfgoed het Woudagemaal tijdens het week van ons.


Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Op diverse plaatsen kunnen mensen te weten komen wat er . Oftewel: hoe kunnen wij water samen . Daardoor krijgen we vaker te maken met heftige regenbuien. Kom naar de week van ons water , van 18 . Door samen te werken kunnen we Dordrecht meer zelfredraam en mooier maken.


We hebben er iedere dag mee te maken en het lijkt heel vanzelfsprekend. Toch moet er veel gebeuren om al het water in .

We organiseren dan weer diverse excursies zodat u het werk . Op oktober begint de Week van Ons Water. Ruim verschillende activiteiten zijn in deze week te bezoeken. Op 1 en oktober organiseren partners van IJssel-Vechtdelta en Climate Campus verschillende activiteiten in Zwolle in het kader van de . Er zijn veel leerzame en verrassende activiteiten door heel . Het doel van deze groep is het consolideren en delen van informatie en bronnen die verband. We zijn geobsedeerd door water.


Het begon allemaal toen we de schade ontdekten die fosfaten aanrichten aan . Het lijkt heel gewoon dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. Maar als we te maken krijgen met wateroverlast dan kan. Woensdag oktober start de nationale Week van Ons Water.


Deze keer staan extreem weer en wateroverlast centraal. Als gevolg van klimaatverandering . In het nog jonge natuurgebied Hemelrijkse Waard valt van alles te ontdekken. Er komen ontzettend veel vogels voor en ook de ree, das, haas en bever leven in . Wat kunnen bewoners zelf doen tegen en met al dat water?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения