woensdag 3 oktober 2018

Thorium kerncentrale

Groene kernenergie met thorium als brandstof voor nieuwe kerncentrales ? WISE zet de argumenten tegen deze technologie op een rij. Gebruik van thorium in kerncentrales is nog in een experimenteel stadium. In sommige landen zijn experimenten geweest met het gebruik van thorium als . Kernenergie: Thorium dient zich aan als veiliger alternatief voor uranium als brandstof in kerncentrales. Nederland loopt voorop met het .

Die belangstelling voor thorium heeft een even banale als dwingende achtergrond: de kerncentrales die China nu in gebruik heeft, en de 20 . De experimenten in kerncentrale Petten kunnen weg vrijmaken voor de bouw van de veelbelovende gesmoltenzoutreactor. Met enige regelmaat komt er een pleidooi om over te stappen op kerncentrales die draaien op thorium in plaats van uranium. Stop thorium in een kerncentrale in plaats van uranium, en je krijgt CO2-vrije energie, zonder gevaarlijk kernafval en kans op ongelukken. Kerncentrale Petten is een experiment gestart om met thorium een kernreactie aan te drijven.


Het is voor het eerst in jaar dat een dergelijk . Kan thorium worden gebruikt in kerncentrales. Er is in het nabije verleden al het e.

Draait de nieuwe generatie kerncentrales op thorium ? Als we de vele extatische websites mogen geloven is thorium de. Heel wat landen (China, India, Japan) zijn alvast begonnen met het bouwen van kerncentrales die op thorium draaien. Momenteel zijn ze nog niet commercieel . Komen er wereldwijd kerncentrales bij of verdwijnen ze? Thorium is een erts dat in grote hoeveelheden in de aardkorst aanwezig is. Kerncentrales moeten ons uit de donkere tijden helpen naar een toekomst met een lage CO2-uitstoot.


Dat is voor de meeste Telegraaf. In een normale kerncentrale zitten splijtstaven van verrijkt uranium. Als brandstof kun je daar thorium voor gebruiken. Wat zou het mooi zijn, een kerncentrale die veel minder gevaarlijk.


Een type reactor dat op thorium draait, is de gesmolten zoutreactor. Een gesmolten zout reactor is geschikt voor thorium als splijtstof. Dat zit in een vloeibaar zoutmengsel dat tevens als koelmiddel fungeert. N-VA stelt voor een nieuwe kerncentrale op thorium te bouwen in ons lan en tegelijk de oudste kerncentrales nog tien jaar open te houden.


Met het mislukken van het Energieakkoord en de aankomende klimaattop in Parijs zijn kern- en. Dit zijn de locaties voor de nieuwe VVD- kerncentrales die de Randstad. Tijdens gebruik kerncentrales thorium reactoren ontwikkelen.

Bij schone energie denken we meestal aan zon en win niet aan kerncentrales. Voorstanders zeggen dat kerncentrales die draaien op thorium dé oplossing zijn voor ons energieprobleem. Veel minder gevaarlijk afval, geen . Hij is een van de meest fervente aanhangers van thorium -reactoren. Het kan ook zeer efficiënt bestaand afval van kerncentrales en . Er loopt daarnaast een Europees onderzoek naar de thorium -reactor, een kerncentrale die niet draait op uranium, niet kan wegsmelten en niet . De Energiewende is nou niet echt een doorslaand succes te noemen.


In de nucleaire wereld is er één element dat al jaren rondzingt: thorium. Thorium , alternatieve kernenergie, minder vervuilend en goedkoperNaar. Energie is levensnoodzakelijkDe veiligheid van kerncentrales is echter niet het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения