donderdag 12 april 2018

Hemelwater

Deze verordening beschrijft voorwaarden voor nieuwbouw en grondige verbouwingen in verband met de behandeling van hemelwater. Uitgangspunt hierbij is dat hemelwater schoon is. De gemeente heeft de zorg voor een doelmatige inzameling en verwerking van afvloeiend hemelwater.


Deze zorgplicht is vastgelegd in artikel 3. Afkoppelen als inspiratiebron, met subsidie van de gemeente Nijmegen.

Een regenton, regenwaterval of inf iltratievijver? In Nederland is dat natuurlijk hoofdzakelijk regen, maar soms ook hagel of sneeuw. Hemelwater is een verzamelnaam voor alle verschillende soorten neerslag.


Herstructurering van bestaande woonwijken biedt kansen om het aanwezige rioolsysteem aan te passen. Het is de bedoeling dat schoon hemelwater niet meer . In de rechterkolom vindt u de publicaties die VLARIO uitgebracht heeft in verband met opvang en transport van hemelwater. Voor afkoppelingsprojecten kan u .

Verschillende beleidsmatige wijzigingen noopten tot . Technisch achtergronddocument gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwater. Dit is een technisch document bij de gewestelijke . Een nieuwe aanstiplijst voor GSV hemelwater. Het hemelwater infiltreert op natuurlijke wijze naast de overdekte constructie of naast of door de verharde oppervlakte op eigen terrein in de bodem. Voor heel wat activiteiten is geen drinkwater vereist en kan hemelwater gebruikt worden. Zo is regenwater ideaal voor de spoeling van toiletten, de wasmachine,.


Vaak wordt grijs water gebruikt voor alles wat geen drinkwater is. Dat kan zowel gezuiverd grijs water als hemelwater als huishoudwater zijn. De Stad Gent stimuleert bouwers en verbouwers om regenwater te hergebruiken. Drinkwater is van cruciaal belang in een stad. Lees hier meer over wat u zelf kunt doen om hemelwater af te koppelen.


U vindt meer informatie over de Stimuleringsregeling afkoppelen regenwater, zoals de . Op de meeste plaatsen in Nederweert ligt nu nog maar één rioolbuis onder de weg. Regen die op het dak van uw woning valt wordt vaak via regenpijpen naar de riolering afgevoerd. U kunt de regenpijpen afkoppelen zodat het water in de .

Met hemelwater wordt bedoeld neerslag zoals regen, sneeuw en hagel. Het Nederlandse waterbeleid gaat uit van een duurzaam . Dit woord is een samenstelling van . In Vlaanderen is hemelwater in hoofdzaak regenwater, maar dit kan ook dooiwater, sneeuw, hagel en dauw zijn. In tegenstelling tot de winning van grondwater . Many translated example sentences containing hemelwater – English-Dutch dictionary and search engine for English translations. Subsidie voor afkoppelen van hemelwater van bestaand verhard oppervlak.


We zien allemaal dat het steeds vaker extreem weer is. StartpaginaExterne bedrijfsafvalwatersBeschikbare milieuvriendelijke technieken Lozing van bedrijfsafvalwaterNiet-verontreinigd hemelwater en afvalwater . Ook de aanleg van beplanting op daken (sedumdaken) komt in aanmerking voor de subsidieregeling wanneer al het hemelwater van de riolering wordt . Bij het afkoppelen worden met name woonwijken . Om te anticiperen op de klimaatverandering en om straks een duurzaam watersysteem te hebben, moeten we nu maatregelen nemen. Voor het inzamelen en verwerken van het hemelwater (regenwater) beheert en onderhoudt de gemeente een buizensysteem en sloten die afvoeren naar het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения