maandag 10 juli 2017

Compost maken compostvat

GFT-afval kun je composteren tot gratis plantenvoeding. In de tuin kun je composteren met behulp van een composthoop of compostbak , altijd met het idee om van onderaf . Compost maken kun je zelf en kan overal. Plaats een composthoop minimaal meter van een oppervlaktewater.


Video: de basis om zelf compost te maken. Is composteren dan zo moeilijk?

Nee , zolang je maar het MANGO-principe toepast: 1. We raden hierbij aan om het compostvat op tegels of een houten palet te plaatsen, zodat het overtollige vocht kan wegsijpelen en de compostdiertjes hun weg . De meeste tuincentra verkopen houten en plastic compostvaten. U kunt ook zelf een compostbak maken van kippengaas of hout. Wormen zetten het keukenafval om naar compost. In een compostvat kan je makkelijker meer resten verwerken dan in een wormenbak. Een compostbak kan je zelf maken uit transportpaletten of tuinhout.


Mooi afgewerkte bakken vind je ook in tuincentra.

Of je kiest voor een composthoop , compostbak , compostvat of wormenbak is. Deze video toont u hoe u met een compostvat aan de slag gaat om vlot en zonder problemen tuin- en. Plaats de composthoop of het compostvat onder een boom of onder een afdak, half . Zorg dat er altijd contact is met de bodem, zodat insecten, wormen en bacteriën bij de composthoop kunnen komen.


In tuinen tot 400m² gebruik je een compostvat. Je kan er je tuinafval samen met je keukenafval in verwerken. In ieder geval is het het beste om grote brede compostbak te maken met een tussenschot in het midden. In bak komt alle verse en nieuwe afval, in de tweede . Voor het maken van deze driedelige compostbak heb je niet echt twee rechterhanden nodig, een beetje handigheid is genoeg. De tekening zegt in feite alles al, . Start in het voorjaar, zomer of herfst.


Zet nooit een composthoop op of start nooit het vullen van een compostvat bij . Je kan bij Ibogem een compostvat met beluchtingsstok kopen. Bovendien levert een compostvat prima gratis compost op voor uw (moes-)tuin. Afhankelijk van de grootte van je tuin en de hoeveelheid afval die hier vanaf komt kun je een compostvat , een compostbak of een composthoop maken. Zelf compost maken is makkelijk én milieuvriendelijk!


Daarvoor is het wel belangrijk dat je de composthoop – of het gft-afval in je compostvat – op de juiste. Waar kan ik een compostvat , -bak of keukenemmertje kopen?

Een onaangename geur heeft te maken met slechte beluchting in je compostvat. Let er op dat de composthoop of compostbak op een schaduwrijke plek uit de wind ligt. Vul de composthoop met bladeren, takken en tuinafval. Je eigen compost is de ideale bodemverbeteraar. Tips om goede compost te maken.


Wilt u compost maken in uw eigen tuin? Maar, misschien heeft u daarover enkele vragen. Moet ik de composthoop omkeren?


Heb jij al een eigen compostbak ? Een eigen compostbak maken geeft je de mogelijkheid om jouw planten van verse, goede voeding te voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения