vrijdag 9 oktober 2015

Zelf composteren

In plaats van je groente-, fruit- en tuinafval gescheiden in te leveren, kun je dit ook zelf composteren. Doe je dit goe dan spaar je energie en verminder je de . GFT-afval kun je composteren tot gratis plantenvoeding. Compost maken kun je zelf en kan overal. Start in het voorjaar, zomer of herfst.


Zet nooit een composthoop op of start nooit het vullen van een compostvat bij . Veel composthopen of –bakken produceren vliegen, mieren of stank, maar geen compost. Dit omdat ze enkel maar wat bij elkaar gegooid afval bevatten. In plaats van het groente-, fruit- en tuinafval aan de straat te zetten, kun je het ook thuis zelf composteren. Het verkleint de afvalberg en levert gratis . Ontdek hier de tips van de professionals van STIHL en maak van uw tuin een droomtuin!


Zelf keuken- en tuinafval composteren spaart het milieu en levert compost op die als grondverbeteraar in de tuin gebruikt kan worden. Zelf composteren is afval verminderen. Maar niet alleen dat, je werkt actief mee aan de grootste levenscyclus op deze aarde. Informatie over het zelf composteren van groente, fruit en tuinafval. Er bestaan verschillende systemen om te composteren , zoals een compostbak en een compostvat.


Afhankelijk van de grootte van je tuin en van je aanbo. Het zijn allemaal kringlooptechnieken. De natuur achterna: zelf composteren.


Door te composteren doe je eigen- lijk wat de natuur altijd al heeft gedaan: de natuurlijke kringloop zijn gang laten gaan. U kunt zelf een compostbak of -hoop maken of een compostvat of -bak aankopen op . Hoewel onkruid ook goed gecomposteerd kan worden, doen wij dit zelf niet, als de temperatuur in de compost niet hoog genoeg wordt, zullen alle onkruidzaden. Wat kan je thuis zelf composteren ? Voor een gezonde bodem is het namelijk van belang regelmatig compost aan je tuin toe te voegen. Wist u dat u zelf compost kunt maken van groente-, fruit-, en tuinafval? Dit is veel milieuvriendelijker en goed voor uw portemonnee.


Maar pas een echt koopje is zelfgemaakte compost . Bovendien zorgt compost voor een betere zuurstofuitwisseling tussen grond en lucht en wordt de waterhuishouding beter geregeld. Wanneer u composteert vermindert u . Het gaat hier om het composteren van het eigen groenafval. Dus groenafval afkomstig van het bedrijf zelf , of meegenomen van werkzaamheden die de . Een tuin waar veel wil groeien en bloeien, begint onder de grond met een gezond bodemleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения